top of page
  • Martin Ask Eriksen

AI-inspo: Starte egen virksomhet? Ideogram sparker deg i gang

Jeg jobber i det daglige som reklameklipper og trives godt med det, selv om bransjen kan gi uforutsigbare dager. Jeg så tidlig viktigheten av å anlegge meg en stor plan B i tilfelle enten helsa eller bransjen forverrer seg. Ideogram er en artig AI-tjeneste laget av tidligere Google researchere Mohammad Norouzi og Mike Volpi, og er spesiell i den form at den klarer å generere tekst ganske likt til hva man skriver inn!

4 logoeksempler av "Nordlys Velvære"
Til brreg.no vi går!

Jeg har sett litt feil som i bildet ovenfor som at de ikke takler Æ, Ø Å og at skriveleifer som "NORDLYSS" og "VELVAREE" kan dukke opp - men slike stilutkast på 3 minutter er alfa omega for å få pangstart til å lage en faktisk vector-logo i Illustrator.


Framgangsmåten

Jeg gikk først innom ChatGPT og spurte om navneforslag med prompten: "Jeg vil ha 10 gode navneforslag til Fysioterapi-senteret mitt i Oslo. Spill på at jeg er nordlending", og honorable mentions her var 🌟Midnattsol Rehabilitering, Fjellbris Fysioterapi💨 og Boreal Rehabilitering🏋️ Deretter var det bare å plotte inn forslagene i Ideogram og spesifisere i klammer hva teksten under logoen skulle være.


Min plan Bs plan B

4 eksempler på "Mert gård"-logoer

Det var en sommer jeg satt med bukse og varm hoodie på, på et mørkt online-rom i midten av et bygg med velfungerende aircondition, imens venner Snappa meg at de var på Tjuvholmen i 32 grader og steika seg. I slike tider tenker jeg at jeg helst skulle ha jobbet utendørs. Ideen om Mert Gaard ble født! Ikke vet jeg noe om dyrehold eller -stell men jeg har vokst opp med kaniner, høns, hamstere og gartneri.


Jeg fant akkurat ut at nettsida mi tillater polls! Så her håper jeg på å støtte SSB med nyttig statistikk inn mot nyåret, med god hjelp fra deg 🤠

Hva ville du helst ha hatt ryggsmerter for?

  • Å sitte stille for lenge i kontorstol

  • Av dyrestell rundt på gården din


Comments


bottom of page