top of page
 • Martin Ask Eriksen

Eksperiment: Kamuflere Midjourney-bilde som en AI-video

Dette blir en kort post som viser deler av prosessen min med å bruke et bilde generert i Midjourney til å fremstå som en ekte video.


Her er sluttresultatene:

Trist mann


Ekstra innklippsskudd


Ideen

Jeg satt hjemme med sola i ansiktet og så refleksjonen min i skjermen. Det gav meg lyst til å eksperimentere med AI-bilder med sterke kontraster og direkte sol. Jeg tok et referansebilde av meg selv som dukket ned med hodet og så trist ut. Jeg visste at ruta jeg ville gå fra starten var Midjourney ➡️ LeiaPix ➡️ After Effects.


Midjourney

/imagine a cinematic scene, 35mm portrait shot of a sad man, sunny high contrast (Lenke til referansebildet) --ar 16:9 --iw 2

Etter noen runder fikk jeg dette bildet og var klar til å gå videre

An AI-generated image of a sad older man, sitting in the living room with the sun shining onto him. Sadness and high contrast.

Leiapix

black and white image showing the camera depth of the man sitting in his living room
Dybdebilde. Hvitt er nærmest, svart lengst unna

Denne flotte tjenesten har jeg snakket om en del ganger på blåggen™ allerede, men kort sagt så er det en AI-tjeneste som først analyserer bildet ditt og skaper et dybdebilde, deretter tilbyr tjenesten ulike morphing-valg som legger til bevegelse i bildet. Det kan du så laste ned i liten størrelse eller helt opp til 4K hvis du er en betalende abonnent.

Jeg valgte å bruke verktøyet sparsommelig, og la kun til en svak horisontal bevegelse for å etterligne en realistisk kameraføring.


After Effects

– Mitt andre hjem. Her la jeg til en rekke ting for å oppnå sluttresultatet:

 • Håndholdt kameraristing

 • Fargekorrigering

  • Økte kontraster

  • Utblåste høylys

  • Bokeh-effekter rundt høylysene

 • En svak glow satt til Lighten mode for å smoothe ut alle kanter

 • En generell blur for å fjerne den skarpe CGI-looken

 • En god del film grain

 • Litt bevegelsesuskarphet

Dette gikk faktisk så raskt og greit, at jeg bestemte meg for å legge til ekstraskuddet med kaffekoppen jeg viste øverst i innlegget! Den prosessen gikk utrolig raskt:

 1. Jeg brukte bildet av mannen som ny referansebilde og prompta likt lys med sol og kontrast.

 2. La til en lignende bevegelse i Leiapix.

 3. Duplisere compen i After Effects og bytte ut bildet, easy peasy!


Refleksjon

Til tross for at bevegelsen og parallaksen i videoen er AI-skapt så syns jeg bildet leses godt. Det må et trent øye til for å skulle legge merke til svakhetene (som brilleglasset som smøres utover skuldra). Hvis dette hadde vært seriøst prosjekt ville jeg dog ha erstatta Leiapix med en Photoshop-jobb hvor jeg skulle ha klipt ut bakgrunn, kropp og hode og animert dem manuelt - men det var artig å se hvor streamlined denne testen viste seg å bli.

Comments


bottom of page