top of page
  • Martin Ask Eriksen

Midjourney V6 + kattunger

Updated: Feb 9

Midjourney kjører på med sin stabile versjon 5.2 sammen med åpen alpha-versjon av 6 - men har nylig inkludert noen av de flotte tilleggsfunksjonene fra 5.2!


Dette blir vårt utgangspunkt:

Bilder av fire katter
Aww

Jeg gikk for det første alternativet.

Flere valg i V6.0 alpha!

Her i bildet ovenfor snakker vi nesten samme utvalg av knapper som i V 5.2. Det som mangler er en 4x Upscale (men med egne verktøy til slikt så ser jeg ikke så stor vits i å la MJ ta for seg noe større enn 2x Upscale).

Er dette veldig interessant? Ta kontakt med meg for kursing på fronten av hjemmesida mi!
Første knapp av interesse - Vary region

En av de nylig implemterte funksjonene i V6 er Vary region! Det er som en innebygd liten Photoshop som gjør at du kan markere områder og skrive nye prompts for å fylle det på nytt. I bildet til venstre lagde jeg en enkel rektangulær maske over kattungene og prompta "puppies".


Så mange valg
Var lite 'wooden' ducks men jeg fikk i det minste noen stokk-ender

Det fine med Vary region er nettopp å prøve ut ulike detaljer før du bestemmer deg for det perfekte bildet før oppskalering og lagring. Her er det tydelig at jeg bytter ut hvilke dyr som er i fokus, men jeg har hatt lykke med å legge til og fjerne mer detaljer som veier eller trær i landskapsbilder.🔍 Custom Zoom / Zoom Out 2x / 1.5x /

Zooming er tatt inn i V6. Dette er for det meste straight forward, men jeg har skjønt at med Custom Zoom er det et lite gjemt knep man kan foreta seg for å bytte aspect ratio i etterkant.  🏞️ 📐

Dette møter deg når du trykker på Custom Zoom. --zoom er satt til 2, som vil si at den prøver å zoome maksimalt ut. Verdien går i fra 1.0 til 2.0. Alle skrevne parametre som versjon, aspect ratio og zoom er nå redigerbare Derfor -
Sett --zoom tilbake til 1 i verdi, som vil si at den ikke rører det, men skift tallene bak "--ar" til for eksempel "1:1" i mitt tilfelle for å få bildet kvadratisk! Hvis kvadratisk var ditt utgangspunkt, prøv "--ar 16:9" eller "--ar 3:4".Kult tips Martin, men hva med vanlig utzoom?

Slik ser det ut når det genererer deg et nytt utzooma bilde:


Og slik ble de fire resultatene mine:

Her er det verdt å merke seg at du får ikke laget et større bilde, dimensjonene er det samme bare at Midjourney har skrumpet inn det originale bildet og laget mer innhold rundt. Hvis du vil ekspandere men uten miste noe bildekvalitet, så anbefaler jeg å sjekke ut Photoshops Generative Fill istedet!Siste tips: Pan up, down, left right


 ⬅️➡️⬆️⬇️ Den nest nederste raden med fire blå piler er Pan-knappene, som kan flytte utsnittet i bildet i retningen pila peker!

Jeg trykte Pan Up og da lagde den enda en rad med katter til meg! I likhet med når man versjonerer så kan man endre prompten ved panning, men det gjorde ikke jeg, så den fortsatte å gi meg kattunger i samme setting.
Takk for meg 🐈

Comments


bottom of page